Australië

Australië; een land waar vanuit de lucht rood zand lijkt te domineren. Totdat je op de grond verder kijkt. Hier val je van de ene verbazing in de andere. Van alle kanten komen indrukken op je af. In een verscheidenheid zo groot als het land zelf. Maar ‘groot’ dekt de lading niet. Immens is een betere omschrijving. Wanneer je je realiseert dat het vaak vergeten Tasmanië al bijna even groot is als de Benelux, dan wordt snel duidelijk dat hier een knop moet worden omgezet. Reizen in Australië is een serieuze aangelegenheid. Het land vraagt om ontdekking. Onderga de beleving en wordt ondergedompeld in de sensatie die Australië heet.

Uw persoonlijke voorkeuren staan centraal in het ontwerp van uw Fivesenses-reis door Australië. Kamperen of bijzondere B&B’s? Of misschien juist een combinatie? ‘Back-to-basic’ of ‘in stijl’; er valt uren over te praten. Wat zijn aandachtspunten? Welke ‘reisbagage’ heeft u al? Ook helpen wij u uiteraard met het maken van keuzes.

Op basis van uw reiswensen en onze expertise maken we een persoonlijk reisplan. Dit reisplan bestaat uit een gedetailleerd reisschema met bijbehorende prijsopgave en toelichting.  Zodra het reisplan naar uw wens is, reserveren we de reis. Voor, tijdens en ook na uw reis door Australië houden wij graag contact en eenmaal aan de andere kant van de wereld kunt u ons 24/7 bereiken. Fivesenses is van begin tot het einde van de reis uw betrokken partner. Neem contact op om te bepalen wat Fivesenses voor u kan betekenen. Dit kan in een persoonlijke gesprek maar ook telefonisch of per e-mail.

Bel mij terug

We geven u een aantal suggesties die als leidraad kunnen dienen voor uw eigen reis door Australië. Deze reisvoorbeelden zijn stuk voor stuk combinaties van hoogtepunten en minder bekende gebieden in Australië. Laat u inspireren door bijzondere accommodaties, onverwachte routes en verrassende invalshoeken. Regelmatig veranderen we het aanbod aan reisvoorbeelden. Zit uw bestemming er niet tussen? Neem contact met ons op en graag ontwerpen we ook úw persoonlijke reis.

Fivesenses ontwerpt en organiseert iedere reis naar Australië volledig op maat. Veel Fivesenses-reizigers gingen u voor, ieder met eigen wensen en vragen. Steeds gaven wij hier een passende en creatieve invulling aan. Graag nemen we u mee in een aantal sprekende voorbeelden van wensen van onze klanten en onze aanpak. Daag ons ook uit voor een originele invulling van uw vakantie naar Australië en gegarandeerd dat u een reis gaat maken die iedere verwachting overtreft.

  • Ik ga één keer in m’n leven naar Australië en wat moet ik zien? Lees verder
  • Wij willen met onze jonge kinderen gaan reizen. Lees verder
  • Wij willen met een familie van tien personen naar Australië en zijn op zoek naar een reis die alle deelnemers aanspreekt. Ook de baby….. Lees verder

Bosbranden. Orkanen. Droogte. Overstromingen. Australië kent extreme weersomstandigheden en haalt daar geregeld het nieuws mee. Toch komen deze situaties vaak niet als een verrassing. Het weer is in Australië redelijk voorspelbaar en bij het oriënteren en voorbereiden op een reis kan daar doorgaans dan ook goed rekening mee worden gehouden. Grofweg kun je voor de volgende delen van Australië ervan uitgaan dat je in de aangegeven maanden een grote kans hebt op goede weers- en reisomstandigheden:

Queensland (noord): april – december
Queensland (midden): april – december
Queensland (zuid): oktober – april

New South Wales: oktober – april
Victoria: november – april
Tasmanië: november – april
South Australia (zuid): oktober – april
South Australia (noord): maart – november

Western Australia (zuid): oktober – april
Western Australia (midden): april – oktober
Western Australia (noord): mei – oktober

Northern Territory (noord): mei – oktober
Northern Territory (zuid): maart – november

Behalve de te verwachten weersomstandigheden zijn er nog tal van andere factoren die van invloed zijn op het slagen van een vakantie in Australië. Wil je in alle rust kunnen kamperen in de buurt van de Great Ocean Road, dan zul je de Australische schoolvakantie moeten mijden. Om te kunnen zwemmen met een walvishaai bij het Ningaloo Reef in Western Australia is het van belang om er tussen april en juli te zijn. En wil je het regenwoud in Queensland op haar best zien, dan loont het om niet te laat in het droge seizoen te reizen. ‘Bottom line’ is dat Fivesenses bij het ontwerpen van een reis meer factoren meeneemt dan alleen de klimaattabellen. Neem contact op om te bepalen hoe we voor u de best denkbare reis door Australië kunnen organiseren.